Entrec么te met tagliatelle en citroenremolata
Boodschappen 1-2007
Ingredi毛nten
- 4 kalfsentrec么tes (ca 150 g p stuk)
- versgemalen peper
- zout
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 2 citroenen
- 2 sneetjes witbrood of stuk stokbrood niet te vers
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 400 g tagliatelle
- 100 g geraspte Parmenzaanse kaas
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries of 2 theelepels gedroogd
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie.
- Boen de citroenen schoon onder heet water.
- Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vruchten uit.
- Verkruimel het brood en meng het kruim met de citroenrasp.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook en pijnboompitten goudbruin.
- Voeg het brood-citroenmengsel toe en bak het licht krokant.
- Dit is de citroenremolata.
- Kook de pasta beetgaar.
- Rooster intussen in een hete grillpan de entrecotes ca 3 minuten per kant.
- Schep 50 ml citroensap en de rest van de olijfolie met de kaas door de pasta.
- Serveer de pasta bestrooid met remolata en peterselie bij de entrecotes.
- Lekker met broccoli of spinazie en een tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
vervang de entrecotes door kalfsoesters
Variatietip:
vervang de pijnboompitten eventueel door gehakte walnoten of pecannoten
Variatietip:
schep eens 2 eetlepels rode pesto door de pasta