Epaule d'agneau à la Bordelaise

Lamsschouder uit Bordeaux
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lamsschouder
  • 100 g boter
  • 750 g champignons
  • 4 teentjes knoflook peterselie
  • zout
  • peper
  • 500 g kleine aardappels
  • olie

Instructies

  • Snij het vlees in niet te kleine blokjes.
  • Schil de aardappels, als U geen kleine heeft steek er dan balletjes uit met de parisiënneboor.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Schil de knoflook en hak die fijn.
  • Verhit 40 g boter in een pan en sauteer hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  • Zet dan het vuur klein, geef zout en peper over het vlees en laat het zachtjes gaar worden.
  • Verhit 30 g boter en wat olie in een pan, rissoleer hierin de aardappeltjes snel bruin, zet dan het vuur klein en laat ze met het deksel op de pan gaar worden.
  • Maak de champignons ondertussen schoon en ciseleer ze.
  • Sauteer die in de rest van de boter.
  • Als de aardappels en champignons klaar zijn voegen we ze bij het vlees.
  • Voeg er ook de knoflook en de peterselie bij en laat nog even sauteren op hoog vuur.
  • Leg in het midden van een voorverwarmde schaal de stukken vlees en de champignons, leg er de aardappels omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk