Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 lamsribstukken à 150 g
- 40 g boter
- 300 g linzenolie
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- 1 laurierblad
- zout
- peper
Instructies
- Doe de linzen in een zeef en spoel ze zeer goed af.
- Laat ze dan twee uur weken in een pan met koud water.
- Schil de knoflook.
- Voeg de knoflook met het vlees bij de linzen, geef er zout en peper over, voeg er de laurier bij en breng het aan de kook.
- Doe het deksel op de pan en laat het een uur koken.
- Was wat peterselie en hak die fijn.
- Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en droog het af met keukenpapier.
- Wrijf het vlees in met olie en zet het twee minuten aan elke kant onder de hete grill.
- Giet de linzen af.
- Stort ze op een verwarmde dienschaal, haal er de laurier en de knoflook uit en voeg er de boter bij.
- Roer deze er goed door.
- Leg de stukken vlees op de linzen, strooi er peterselie over en serveer.