Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 varkensoesters
- aardappelmeel
- 40 g bloem
- 2 blaadjes salie
- 2 eieren
- marjoleinpoeder
- paneermeel
- zout
- peper
- 100 g boter
- 4 appels
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
- Bestrooi de varkensoesters met zout en peper.
- Was de salie en hak ze fijn.
- Paneer de oesters 2 keer á l'anglaise.
- Schil de appels en snij ze in vieren.
- Verwijder het klokhuis.
- Verdeel de boter over twee pannen, laat ze heet worden en leg in de eerste pan de stukjes appel.
- Sauteer deze op niet te hoog vuur onder af en toe schudden aan alle kanten lichtbruin.
- Leg de oesters in de andere pan en sauteer deze zachtjes, als ze aan de ene kant bruin zijn, keer ze dan om.
- Leg de oesters zodra ze klaar zijn op een verwarmde schaal.
- Houd een eetlepel wijn achter en schenk de rest bij de braadboter van het vlees, evenals de salie en wat marjoleinpoeder.
- Zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels los.
- Los wat aardappelmeel op in de rest van de wijn en voeg dit bij de saus.
- Laat nog even koken zodat de saus wat dikker wordt.
- Leg de schijven appel om de oesters heen, en geef de saus apart in een sauskom erbij.