Escalopes de porc à la Baloise

Varkenoesters uit Bazel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • aardappelmeel
  • 40 g bloem
  • 2 blaadjes salie
  • 2 eieren
  • marjoleinpoeder
  • paneermeel
  • zout
  • peper
  • 100 g boter
  • 4 appels
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

  • Bestrooi de varkensoesters met zout en peper.
  • Was de salie en hak ze fijn.
  • Paneer de oesters 2 keer á l'anglaise.
  • Schil de appels en snij ze in vieren.
  • Verwijder het klokhuis.
  • Verdeel de boter over twee pannen, laat ze heet worden en leg in de eerste pan de stukjes appel.
  • Sauteer deze op niet te hoog vuur onder af en toe schudden aan alle kanten lichtbruin.
  • Leg de oesters in de andere pan en sauteer deze zachtjes, als ze aan de ene kant bruin zijn, keer ze dan om.
  • Leg de oesters zodra ze klaar zijn op een verwarmde schaal.
  • Houd een eetlepel wijn achter en schenk de rest bij de braadboter van het vlees, evenals de salie en wat marjoleinpoeder.
  • Zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels los.
  • Los wat aardappelmeel op in de rest van de wijn en voeg dit bij de saus.
  • Laat nog even koken zodat de saus wat dikker wordt.
  • Leg de schijven appel om de oesters heen, en geef de saus apart in een sauskom erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Zwitserland