Escalopes de porc à la Hongroise

Hongaarse varkensoesters
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • 2 uien
  • dl slagroom
  • zout
  • peper
  • tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • 50 g reuzel of boter

Instructies

  • Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  • Smelt de reuzel in een pan, (U mag ook boter nemen) en als die heet is, sauteer dan de oesters aan alle kanten bruin.
  • Bestrooi ze met peper en zout en laat ze nog tien minuten op zacht vuur verder sauteren.
  • Neem de oesters uit de pan en houd ze warm.
  • Fruit in de reuzel de uien lichtbruin.
  • Voeg een flinke lepel tomatenpuree toe en flink wat paprikapoeder.
  • Geef er ook de room bij.
  • Controleer de saus op smaak en voeg er eventueel zout en peper bij.
  • Onder goed roeren koken we de saus even totdat ze de gewenste dikte heeft.
  • Leg de oesters op een verwarmde dienschaal, schenk er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije