Escalopes de porc à la Mexicaine

Mexicaanse varkensoesters
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • zout
  • peper
  • 90 g boter
  • 2 bananen
  • 4 plakken gekookte ham
  • 4 tomaten
  • 4 schijven ananas
  • foelie

Instructies

  • Bestrooi de oesters met peper, zout en wat gemalen foelie.
  • Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de oesters snel aan alle kanten bruin, zet het vuur lager en laat nog 15 minuten zachtjes sauteren.
  • Smelt ondertussen de rest van de boter in een andere pan.
  • Sauteer hierin de schijven ananas en vervolgens de gepelde en in tweeën gesneden bananen.
  • Haal de oesters uit de pan, leg ze op een verwarmde dienschaal en leg de plakken ham even in de boter van het vlees om te warmen.
  • Leg dan een stuk ham op een oester, daarop een schijf ananas en er bovenop de halve banaan.
  • Serveer er gekookte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Mexico