Escalopes de veau à la ciboulette

kalfslapjes met bieslook
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 80 g boter
  • 150 g champignons
  • ½ dl cognac
  • 1 dl slagroom
  • 1 bosje bieslook
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de bieslook en hak die fijn.
  • Strooi zout en peper op de kalfslapjes.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin zachtjes de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de champignons, geef er zout en peper over.
  • Als alle losgelaten vocht verdwenen is zijn ze goed.
  • Flambeer de kalfslapjes met de cognac, haal ze uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Geef de room bij de braadboter, schraap alle aanbaksels goed los en laat hem wat inkoken.
  • Geef er dan de champignons bij, wat paprikapoeder en de helft van de bieslook.
  • Schenk de saus op de kalfslapjes, strooi er de rest van de bieslook over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk