Escalopes de veau à la Corse

Corsicaanse kalfslapjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 80 g boter
  • 4 schijven gerookte ham
  • 2 sjalotjes
  • ½ dl madera
  • basilicumpoeder
  • tijmpoeder
  • saliepoeder
  • 40 g bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de kalfslapjes met wat van alle aromaten.
  • Leg er een plak ham op en vouw ze dubbel.
  • Steek ze vast met een borrelprikker.
  • Doe de bloem op een bord en haal er de lapjes door.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de lapjes 8 minuten aan elke kant.
  • Schil ondertussen de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  • Doe de sjalot in de braadboter en laat ze zachtjes smelten.
  • Geef er dan de madera over en laat op hoog vuur 5 minuten koken.
  • Monteer de saus met de rest van de boter, en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schenk de saus over de kalfslapjes en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk