Escalopes de veau à la crème de roquefort

kalfslapjes met roquefortsaus,kaas
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 50 g boter
  • 0,3 dl cognac
  • 1 dl slagroom
  • 50 g roquefort
  • zout
  • peper
  • 50 g walnoten gepelde
  • paprikapoeder

Instructies

  • Strooi zout en peper op de kalfslapjes.
  • Smelt de boter in een pan en sauteer hierin gedurende 7 minuten per kant de kalfslapjes.
  • Maak ondertussen met een vork de roquefort fijn onder langzaam toevoegen van de slagroom en wat paprikapoeder.
  • Maak er een homogeen mengsel van.
  • Leg 4 walnoten apart en hak de rest fijn.
  • Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
  • Geef de cognac bij de braadboter en flambeer.
  • Voeg dan de room met roquefort toe en klop een minuut goed met de garde.
  • Geef er dan de gehakte noten bij.
  • Breng de saus op smaak.
  • Schenk de saus over de kalfslapjes en leg op elk een walnoot.
  • Serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk