Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes
- 80 g boter
- 250 g champignons
- 1 sjalotje
- 200 g geraspte kaas
- 1 eidooier
- 0,2 dl slagroom
- 1 citroen
- zout
- peper
Instructies
- Schil het sjalotje en hak het fijn.
- Pers de citroen uit.
- Maak de champignons schoon
- Hak de champignons fijn en geef er wat citroensap over.
- Smelt 25 g boter in een pan en sauteer hierin het sjalotje 2 minuten.
- Voeg er dan de champignons bij, zout en peper en sauteer op heet vuur totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
- Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 5 minuten aan elke kant.
- Meng ondertussen de garaspte kaas, de eidooier en de slagroom tot een homogene massa.
- Leg de kalfslapjes in een ovenvaste schaal,bedek ze met wat het champignonmengsel,
- daaroverheen wat kaasmengsel en schuif de schaal 15 minuten in een oven van 220 C.
- Er moet een mooi korstje op komen.