Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak de wortels schoon en snij ze in dunne plakjes.
- Kook ze in ruim water met zout gedurende 20 minuten.
- Giet ze af.
- Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
- Snij het spek in juliënne.
- Smelt 50 g boter in een pan, sauteer hier de juliënne spek in uit en haal ze er dan uit.
- Zet ze apart. sauteer de uien in dezelfde boter bruin
- Doe er ook de wortels bij.
- Trek hiervoor 10 minuten uit.
- Smelt 50 g boter in een andere pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant.
- Maak de champignons schoon,hak ze grof en blancheer ze 5 minuten in kokend water.
- Giet ze af.
- Geef ze bij het vlees, samen met een lepel tomatenpuree.
- Meng het goed en laat nog 10 minuten zachtjes sauteren.
- Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal, geef er het garnituur bij en schenk er de saus over.