Escalopes de veau à l'Andalouse

kalfslapjes uit Andalusië
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 100 g boter
  • 100 g gerookt spek
  • 150 g uien
  • 2 wortels
  • 200 g champignons
  • tomatenpuree
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de wortels schoon en snij ze in dunne plakjes.
  • Kook ze in ruim water met zout gedurende 20 minuten.
  • Giet ze af.
  • Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  • Snij het spek in juliënne.
  • Smelt 50 g boter in een pan, sauteer hier de juliënne spek in uit en haal ze er dan uit.
  • Zet ze apart. sauteer de uien in dezelfde boter bruin
  • Doe er ook de wortels bij.
  • Trek hiervoor 10 minuten uit.
  • Smelt 50 g boter in een andere pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant.
  • Maak de champignons schoon,hak ze grof en blancheer ze 5 minuten in kokend water.
  • Giet ze af.
  • Geef ze bij het vlees, samen met een lepel tomatenpuree.
  • Meng het goed en laat nog 10 minuten zachtjes sauteren.
  • Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal, geef er het garnituur bij en schenk er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Spanje