Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de wortel, was ze en rasp ze.
- Was de prei en snij het wit in dunne ringetjes.
- Smelt 50 g boter in een pannetje, voeg er de groenten bij, wat suiker,zout en peper, doe er beboterd vetvrij papier over en laat zeer zachtjes gedurende 20 minten smoren.
- Roer er af en toe in.
- Maak de champignons schoon.
- Snij ze in dunne plakjes.
- Smelt de rest van de boter in een pan, strooi zout en peper over de kalfslapjes en sauteer ze gedurende 4 minuten aan elke kant.
- Haal ze uit de pan, houd ze warm en doe de champignons bij de braadboter.
- Als alle losgelaten vocht verdwenen is, geef er dan de cider bij.
- Laat deze volledig inkoken en voeg er dan de room bij en de in boter gestoofde groenten.
- Geef er zout en peper over, leg de kalfslapjes erin en laat zachtjes reduceren totdat de saus de juiste dikte heeft.
- Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde dienschaal, geef er de saus over en serveer.