Escalopes de veau au porto

kalfslapjes met port
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 80 g boter
  • ½ dl slagroom
  • 1 dl witte port
  • 80 g geraspte kaas
  • paneermeel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Strooi zout en flink peper over het vlees.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer snel de kalfslapjes aan beide kanten bruin.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg hier de kalfslapjes in.
  • Strooi er geraspte kaas over.
  • Geef de port bij de braadboter, schraap alle aanbaksels goed los, geef er de room bij en
  • verwarm totdat de saus wat indikt.
  • Schenk de saus over het vlees.
  • Strooi er paneermeel over en schuif de schaal 10 minuten in een oven van 220 C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk