Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Schil de asperges zeer zorgvuldig.
- Snij ze op dezelfde lengte af.
- Zet ze op met ruim koud water, zout en een lepeltje suiker en kook ze in 18 minuten gaar.
- Smelt ondertussen 50 g boter in een pan.
- Sauteer hierin de kalfslapjes 5 minuten aan elke kant, zonder dat ze bruin worden.
- Geef er zout en peper over.
- Doe de eidooier in een kom en geef er een lepeltje maizena bij.
- Klop het goed los en geef er de room bij en twee eetlepels van het vocht van de asperges.
- Geef er ook wat citroensap bij.
- Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm.
- Doe het eimengsel in een pannetje en verwarm het zacht.
- Geef er de jus van het vlees bij.
- Laat het voorzichtig dikker worden en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal.
- Laat de asperges uitlekken en leg ze om de kalfslapjes.
- Schenk er de saus over en serveer.