Escalopes de veau aux asperges

kalfslapjes met asperges
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 100 g boter
  • 1 kg asperges
  • 1 eidooier
  • ½ dl slagroom
  • 1 citroen
  • maizena
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de asperges zeer zorgvuldig.
  • Snij ze op dezelfde lengte af.
  • Zet ze op met ruim koud water, zout en een lepeltje suiker en kook ze in 18 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen 50 g boter in een pan.
  • Sauteer hierin de kalfslapjes 5 minuten aan elke kant, zonder dat ze bruin worden.
  • Geef er zout en peper over.
  • Doe de eidooier in een kom en geef er een lepeltje maizena bij.
  • Klop het goed los en geef er de room bij en twee eetlepels van het vocht van de asperges.
  • Geef er ook wat citroensap bij.
  • Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm.
  • Doe het eimengsel in een pannetje en verwarm het zacht.
  • Geef er de jus van het vlees bij.
  • Laat het voorzichtig dikker worden en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal.
  • Laat de asperges uitlekken en leg ze om de kalfslapjes.
  • Schenk er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk