Escalopes de veau aux bananes

kalfslapjes met bananen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 75 g boter
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 1 citroen
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 2 tomaten
  • peterselie

Instructies

  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Was de tomaten.
  • Paneer de lapjes à l'anglaise.
  • Pers de citroen uit.
  • Schil de bananen en snij ze in de lengte doormidden.
  • Besprenkel ze met het citroensap en geef er wat nootmuskaat en kaneel over.
  • Laat ze 20 minuten marineren.
  • Smelt 35 g boter in een pan en sauteer hierin even de bananen aan beide kanten aan, leg dan de deksel op de pan en laat de bananen zachtjes nog even doorsmoren.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant.
  • Snij de tomaten aan schijven.
  • Leg de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal, omring ze met bananen, leg er de schijven tomaat bij en strooi er peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk