Exotische hutspot
Ingrediënten
- 11/2 kg aardappels Eigenheimers of Irene
- 1 kruidenbouillontablet
- 750 gram panklare hutspotgroenten
- 1 zakje mix voor nasi goreng
- 100 gram taugé
- 25 gram boter
- sambal oelek
- peper zout
- 3 eetlepel(s) seroendeng
- atjar tjampoer
Instructies
- Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
- Los het kruidenbouillontablet op in 4 dl water en kook de hutspotgroenten hierin 10 minuten.
- Voeg de aardappelen toe en breng het, met het deksel op de pan, op hoog vuur aan de kook.
- Temper het vuur en kook de groenten in ± 20 minuten gaar.
- Wel intussen de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de taugé.
- Giet de groenten af en bewaar de bouillon.
- Stamp de groenten met de boter en een scheutje bouillon fijn.
- Schep de gewelde nasimix en de taugé door de hutspot en breng hem op smaak met sambal, peper en zout.
- Doe de hutspot in een schaal en strooi de seroendeng erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met atjar tjampoer en oosterse speklapjes.