Falafel burger
Deze oeroude maaltijd uit het Midden-Oosten is verantwoord, vleesvrij en nu nog minstens zo lekker als toen. De uiteenlopende smaken van koriander, komijn, peterselie, gegrilde groenten en kikkererwten krijgen een extra oppepper mee van de hete harissa pasta en worden in toom gehouden door Hellmann’s romige, verkoelende Real mayonaise
Ingrediënten
- 400 gram kikkerwten
- 2 ui
- 2 sneetjes getoast wit brood
- 1 bos peterselie
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepel(s) zelfrijzend meel
- 4 kruidnagel
- 1 eetlepel(s) komijnzaad
- 2 eetlepel(s) Hellmann's Real
- 2 theelepel harissa pasta
- 1 aubergine
- 1 tomaat
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- sla
- 1 Turks brood
- zout
- peper
Instructies
- Maal de kikkererwten, uien, toast, peterselie, bakpoeder, bloem en knoflook grof in de blender en meng het daarna in een kom met de fijngesneden koriander, komijn en zout en peper naar smaak.
- Snijd de aubergine in plakjes, voeg zout toe en bak in een pan tot ze zacht wordt.
- Pik gerust een lekker plakje aubergine wanneer niemand je ziet, maar let erop dat je je mond niet verbrand!
- Meng de Hellmann's mayonaise en de harissa pasta in een kleine kom voor die heerlijk pittige Marokkaanse smaak.
- Kneed kleine bolletjes van het falafelmengsel en bak ze op laag vuur in zonnebloemolie gaar.
- Besmeer het Turks brood met Hellmann’s mayonaise en voeg de falafel, de plakjes aubergine, de tomaten en extra mayonaise toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet!