Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 gram farfalle pasta
- 300 gram champignons in dunne plakjes
- 150 gram ham in dunne plakjes en in stukjes gesneden
- olijfolie
- 4 sjalotten schoongemaakt en in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 80 ml witte wijn
- 3 el roomkaas zachte
- 100 gram spinazie
- peterselie gehakte verse
- zout
- peper
Instructies
- Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar en giet dit af.
- Ondertussen verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de champignons, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de ham, sjalot en knoflook toe en bak al roerend 2 minuten.
- Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het bijna verdampt.
- Zet het vuur middelhoog.
- Voeg de roomkaas toe en laat 2 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is.
- Voeg de saus, peterselie en spinazie aan de pasta.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Serveer het in een mooi diep bord.