Breng in een grote steelpan het water aan de kook.
Doe daar de aardappel en kook deze tot ze zacht is (10 a 15 minuten).
Giet het water af en prak de aardappel fijn met een vork.
Smelt in een kleine braadpan 2 eetlepels boter.
Bak hierin de uien tot ze zacht zijn en doorzichtig maar niet bruin.
Doe de uien in een kom en voeg de aardappel, het kalfsvlees, de peterselie, room, water, peper en zout en de maizena hieraan toe.
Meng alles goed door elkaar en zet het mengsel tenminste een uur in de koelkast.
Maak een grote houten broodplank nat met water en rol het gehaktmengsel uit tot een lap van ongeveer 40 bij 40 cm en 3 mm dik.
Zowel je handen als de deegrol moeten voortdurend nat zijn om aankleven van het mengsel te voorkomen.
Snij de plak in 16 vierkantjes van 10 bij 10 cm en strooi een laagje van de prei erover.
Rol elk vierkantje met behulp van een pannenkoekmes op.
De rolletjes kunnen nu gebraden worden, maar het is beter ze eerst nog weer te koelen in de koelkast.
Verwarm 2 eetlepels boter in een braadpan en leg er voorzichtig de rolletjes in, steeds 4 tegelijk.
Als alle rolletjes gebraden zijn de 4 eetlepels room in de pan doen en in enkele minuten goed heet laten worden in het vet tot ze dik wordt.
Giet de saus over de rolletjes die u warm heeft gehouden in een ovenschaal en die ze zo op.