Färsrulader

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 1 aardappels geschild en in 4 stukken gesneden
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 4 eetlepel(s) ui
  • 500 g fijngemalen kalfsvlees
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 125 ml. room
  • 2 eetlepel(s) water
  • theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 8 eetlepel(s) prei alleen het witte gedeelte
  • 8 eetlepel(s) boter
  • 4 eetlepel(s) room

Instructies

  • Breng in een grote steelpan het water aan de kook.
  • Doe daar de aardappel en kook deze tot ze zacht is (10 a 15 minuten).
  • Giet het water af en prak de aardappel fijn met een vork.
  • Smelt in een kleine braadpan 2 eetlepels boter.
  • Bak hierin de uien tot ze zacht zijn en doorzichtig maar niet bruin.
  • Doe de uien in een kom en voeg de aardappel, het kalfsvlees, de peterselie, room, water, peper en zout en de maizena hieraan toe.
  • Meng alles goed door elkaar en zet het mengsel tenminste een uur in de koelkast.
  • Maak een grote houten broodplank nat met water en rol het gehaktmengsel uit tot een lap van ongeveer 40 bij 40 cm en 3 mm dik.
  • Zowel je handen als de deegrol moeten voortdurend nat zijn om aankleven van het mengsel te voorkomen.
  • Snij de plak in 16 vierkantjes van 10 bij 10 cm en strooi een laagje van de prei erover.
  • Rol elk vierkantje met behulp van een pannenkoekmes op.
  • De rolletjes kunnen nu gebraden worden, maar het is beter ze eerst nog weer te koelen in de koelkast.
  • Verwarm 2 eetlepels boter in een braadpan en leg er voorzichtig de rolletjes in, steeds 4 tegelijk.
  • Als alle rolletjes gebraden zijn de 4 eetlepels room in de pan doen en in enkele minuten goed heet laten worden in het vet tot ze dik wordt.
  • Giet de saus over de rolletjes die u warm heeft gehouden in een ovenschaal en die ze zo op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Zweden