Fasolatha 1
bonensoep
Ingrediënten
- 500 gram witte bonen 1 nacht geweekt
- 2 ½ liter water
- 3 ui
- 1 grote fijngehakte wortel
- 1 ½ eetlepel peterselie
- 1 eetlepel tijm
- 2 eetlepels fijngehakte selderij
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.
- Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken.
- Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.
- Breng het aan de kook, voeg uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe.
- Laat dit ongeveer 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.
- Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.