Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 6 tomaten
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- koriander
- 2 uien
- 1½ dl olijfolie
- 1 dl droge witte wijn
- 1 bouquet garni
- zout
- peper
Instructies
- Schil en hak de uien fijn.
- Schil de knoflook en stamp hem fijn.
- Pers de citroen uit.
- Pel en ontpit de tomaten.
- Pers er het vocht uit en hak ze in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan en laat de uien zachtjes stoven met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen.
- Voeg de tomaten, bouquet garni, wat korianderzaadjes, knoflook witte wijn en citroensap toe.
- Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Maak intussen de venkelknollen schoon en snij ze in vieren.
- Snij ze dan in reepjes.
- Blancheer de venkel 3 minuten in kokend water.
- Spoel af onder de koude kraan.
- Doe de venkel in de saus.
- Geef er wat water bij en laat nog 30 minuten koken.
- Haal er dan met een schuimspaan de venkel uit.
- Laat de saus wat inkoken.
- Passeer ze door een zeef.
- Doe de venkel op een schaal en schenk er de saus over.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Serveer koel.