Snipper de sjalotjes en de tenen knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Snijd de peterselie fijn.
Bak in de braadpan in 1 el olie de baconreepjes knapperig.
Neem ze uit de pan en bewaren.
Schenk 2-3 el olie in de pan. Bak hierin, in delen, de kalkoenreepjes op hoog vuur mooi bruin.
Voeg de sjalotjes knoflook en champignons toe en roerbak 5 min.
Alles even uit de pan in een schaal.
Schenk de bouillon en de wijn in de pan, roer de aanbaksels los en breng de jusopeen hoog vuur aan de kook.
Roer de room erbij en schep alles, behalve de baconreepjes met de tijm weer terug in de pan. 5-10 min smoren.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Roervlak voor het serveren de baconreepjes en de helft van de peterselie door de saus. Kook intussen de pasta al dente.
Pasta op de borden, saus eromheen, rijk peterselieerover.
Kaas naar smaak.