Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g lamsfilet
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- tijmpoeder
- 1 dl witte wijn
- 80 g boter
- 1½ dl slagroom
- 250 g morilles
- 2 eetlepels vleesjus
- peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de knoflook, snij het teentje in de lengte in vieren en piqueer de stukjes knoflook in de uiteinden van het vlees.
- Was wat peterselie en hak die fijn.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Geef zout, peper en wat tijmpoeder over het vlees.
- Verhit 50 g boter in een pan. sauteer hierin de filet op niet te hoog vuur gedurende 30 minuten.
- Bedruip het vlees af en toe met enkele lepels wijn.
- Het vlees moet gedurende de hele braadtijd bruiner worden, zonder dat het te bruin wordt.
- Maak ondertussen de morilles schoon.
- Snij ze in plakjes en stoof ze gedurende tien minuten in de rest van de boter in een gesloten pan.
- Als het vlees 20 minuten heeft gebraden voegen we de morilles met hun kooknat erbij, controleren de smaak en geven er eventueel zout en flink peper bij.
- Haal het vlees uit de pan.
- Leg het op een voorverwarmde dienschaal en houd het warm.
- Voeg de vleesjus bij de morilles en dan de slagroom.
- Roer totdat de room dikker wordt.
- Omring de filet met het garnituur, geef er peterselie over en serveer.