Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden.
- Was de abrikozen.
- Laat ze 10 minuten weken in lauw water.
- Laat het varkensnet weken in koud water.
- Giet de abrikozen af, droog ze en hak ze fijn.
- Verhit 30 g boter in een pan en sauteer hierin de amandelen totdat ze kleur krijgen.
- Schil de knoflook.
- Rasp een theelepel gemberwortel.
- Doe deze samen met de knoflook, wat saffraan, paprikapoeder, koriander, de kruidnagels en wat komijn in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn.
- Snij de rest van de boter in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter.
- Kook de rijst half gaar.
- Spoel hem af met koud water en droog hem in een doek.
- Meng hem met de gehakte abrikozen, de amandelen, de fijngehakte salie, wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat.
- Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek.
- Leg er de rijst op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees.
- Rol het varkensnet er omheen.
- Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast.
- Zet het vlees in een oven van 200 C op een treeftje en laat het 30 minuten braden.
- Leg het op een voorverwarmde dienschaal.
- Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur.
- Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel.
- Giet het vocht over het vlees en serveer.