Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 lamsfilets a 250 g
- 1 ei
- 250 g spinazie
- 150 g kippelevers
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 20 g boter
- olie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 300 g bladerdeeg
- cognac
Instructies
- Sauteer in wat hete olie de filets rondom kort aan.
- Leg ze dan op een treeftje, geef er zout en peper over en laat ze afkoelen.
- Schil de sjalot en de knoflook en hak beide fijn.
- Verhit de boter in een pan en laat hierin de sjalot en knoflook zachtjes glazig worden zonder dat ze kleur krijgen.
- Voeg de gewassen spinazie erbij en laat het zachtjes koken totdat het vocht verdwenen is.
- Geef er dan zout, peper en nootmuskaat over.
- Sauteer in de pan van het vlees de kippelevers even aan, blus ze af met een glaasje cognac en geef ze op een zeef.
- Geef er zout en peper over.
- Druk de levers door de zeef en roer ze glad in een kom.
- Voeg het spinaziemengsel erbij.
- Maak twee plakken bladerdeeg, een van 12x18 cm en een wat groter.
- Bestrijk de kleinste met wat van het spinaziemengsel.
- Daarop leggen we twee filets, dan weer spinaziemengsel, 2 filets en bestrijken de filets rondom met de rest van het spinaziemengsel.
- Klop het ei los en bestrijk er de rand van het bladerdeeg mee.
- Leg de tweede plak er over en druk de randen zachtjes aan.
- Maak aan de bovenkant twee ronde gaatjes in het bladerdeeg.
- Bestrijk het geheel met ei en bak het in een oven van 250 C gedurende 10 minuten.
- Verlaag dan de temperatuur tot 220 graden en bak het nog 15 minuten.
- Laat het daarna nog 10 minuten rusten op een warme plaats.
- Snij het bladerdeeg met de lamsfilets in plakken en serveer.