In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 minuten bruinbakken.
Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten.
Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen.
Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen.
Rijst op bordje laten afkoelen.
In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen.
Rijst en pinda's door stoofvocht roeren.
Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 minuten zachtjes gaarstoven.
Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt.
Op smaak brengen met vissaus en sojasaus.
Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui.
Lekker met rijst.