Finse cantharellen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de pannenkoeken

  • 500 g spinazie
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • dl zure room
  • 1 theelepel zout
  • boter

voor de cantharellen

  • 1 eetlepel boter
  • 150 g cantharellen
  • 1 eetlepel bosuitjes grofgesneden
  • 1 dessertlepel bloem afgestreken
  • peper
  • zout
  • dl room
  • 2 eetlepels dille fijngesneden
  • 2 tomaten in zeer dunne plakken

Instructies

  • Was de spinazie en laat hem in aanhangend water slinken.
  • Druk het vocht er op een zeef uit en hak de groente zeer fijn of maal hem in de blender.
  • Doe de bloem in een kom en klop de eieren erbij tot een glad beslag ontstaat.
  • Klop de zure room erdoor en voeg dan de lauwe spinazie en het zout toe.
  • Laat in een koekenpan met een bodem van 20 cm telkens een klontje boter smelten en bak 4 koeken van ieder 2 dl beslag aan weerszijden.
  • Houd ze warm.
  • Was de cantharellen onder stromend water, dep ze goed droog en snijd ze in plakken.
  • Fruit ze met de uitjes in de boter, maar laat ze niet bruin worden.
  • Strooi er de bloem met peper en zout over en voeg dan bij beetjes de room toe.
  • Laat voorzichtig roerend binden en strooi er tenslotte de dille overheen.
  • Eet de pannenkoeken met deze ragoût en de gepeperde en gezouten plakken tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Finland