Foie de veau à l'américaine

kalfslever op z'n Amerikaans
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 50 g boter
  • 4 tomaten
  • zout
  • peper
  • 4 grote champignons
  • 4 plakken bacon
  • 1 bosje sterkers
  • olie

Instructies

  • Was de sterkers en laat ze uitlekken.
  • Was de tomaten, haal het kroontje weg, geef er wat olie over en zet ze in een beboterde schaal.
  • Laat ze 10 minuten in een oven van 200 ºC.
  • Maak de champignons schoon, snij er de stelen af en leg ze bij de tomaten in de oven.
  • Strijk de lever in met olie en leg ze op de grill.
  • Draai ze een kwart slag om er vierkanten in te branden.
  • Draai ze halverwege om.
  • Grill ze in totaal 15 minuten.
  • Sauteer in wat boter de lapjes bacon even op hoog vuur.
  • Leg daarna op elk stuk lever een stukje bacon.
  • Leg de lever op een voorverwarmde schaal, zet er de tomaten omheen met daarop een champignon, leg er de sterkers bij en leg op elk stukje lever een klontje boter.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst America