Foie de veau à l'ananas

kalfslever met ananas
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 70 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 blik ananas
  • mosterd
  • zout
  • peper

Instructies

  • Strooi zout op de plakken lever, bestrijk ze met mosterd en strooi er bloem over.
  • Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken lever zachtjes 4 minuten aan elke kant.
  • Open ondertussen het blik ananas, laat de schijven ananas uitlekken en bewaar het vocht.
  • Haal het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
  • Deglaseer de pan van het vlees met 4 eetlepels ananassap, schraap goed over de bodem om alle aanbaksels weg te halen.
  • Schenk deze saus over het vlees.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en sauteer hierin de schijven ananas totdat ze kleur krijgen.
  • Leg de schijven ananas om het vlees en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk