Foie de veau aux pommes

kalfslever met appel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 60 g boter
  • 12 plakjes gerookt spek
  • saliepoeder
  • marjolein
  • 2 grote uien
  • 1 kg appels
  • bloem
  • kaneel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Doe ze met 20 g boter in een pan, geef er ½ dl warm water bij, wat kaneel en zout en peper.
  • Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 20 minuten koken.
  • Schil ondertussen de uien en snij ze in ringen.
  • Snij deze middendoor.
  • Bestrooi ze met bloem en schud het teveel eraf.
  • Snij elk stuk lever in drieën, bestrooi het met zout, peper, salie en marjolein.
  • Wikkel om elk stuk een lapje spek en steek dit vast.
  • Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de lever gedurende 7 minuten aan elke kant.
  • sauteer de uien in een friteuse van 180 ºC. bruin.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, bedek het met de uien, leg er de appeltjes omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk