Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Doe ze met 20 g boter in een pan, geef er ½ dl warm water bij, wat kaneel en zout en peper.
- Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 20 minuten koken.
- Schil ondertussen de uien en snij ze in ringen.
- Snij deze middendoor.
- Bestrooi ze met bloem en schud het teveel eraf.
- Snij elk stuk lever in drieën, bestrooi het met zout, peper, salie en marjolein.
- Wikkel om elk stuk een lapje spek en steek dit vast.
- Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de lever gedurende 7 minuten aan elke kant.
- sauteer de uien in een friteuse van 180 ºC. bruin.
- Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, bedek het met de uien, leg er de appeltjes omheen en serveer.