Fruitsalade met balsamicosiroop
AllerHande april 2003
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 2 deciliter witte balsamicoazijn
- 1 laurierblad
- 5 eetlepel suiker
- 1 galiameloen
- 500 g aardbeien
- 250 g pitloze druiven
- 1 mango
- 1 eetlepel limoen
- ½ zakje verse munt à 15 g
Instructies
- Vanillestokje opensnijden.
- In steelpan azijn met vanillestokje, laurierblad en suiker aan de kook brengen en tot helft laten inkoken.
- Regelmatig roeren.
- Pan van vuur nemen en siroop laten afkoelen.
- Vanillestokje en laurierblad verwijderen.
- Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Aardbeien schoonmaken en halveren.
- Druiven van tros plukken en wassen.
- Mango schillen en met scherp mes vruchtvlees langs pit wegsnijden.
- Mango in blokjes snijden en besprenkelen met limoensap.
- Fruit in (glazen) schaal door elkaar scheppen.
- Balsamicosiroop erover sprenkelen.
- Garneren met blaadjes munt.