Fryske dûmpkes

Friese duimkoekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • zout
  • 100 gr hazelnoten
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel

Instructies

  • Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van.
  • Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg.
  • Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
  • Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop.
  • Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar.
  • Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Friesland / Nederland