Fusilli met paprika-gorgonzolasaus
Ingrediënten
- 5 gele paprika's
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram maispaste fusilli
- 200 gram gorgonzola blauwaderkaas
- 15 gram verse basilicum
- staafmixer
- zout
- peper
Instructies
- Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
- Uien en knoflook pellen en snipperen.
- In braadpan boter verhitten.
- Paprika, ui en knoflookop laag vuur ca. 15 min. smoren.
- Intussen fusilli koken volgens gebruiks aanwijzing.
- Gorgonzola verkruimelen.
- Met staafmixer paprikamengsel grof pureren en door en door verwarmen.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Basilicum grof hakken en enkele blaadjes achtethouden voor garnering.
- Fusilli mengen met gorgonzolasaus en basilicum.
- Garneren met blaadjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met; Groene salade