Fusilli met paprika-gorgonzolasaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 gele paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram maispaste fusilli
  • 200 gram gorgonzola blauwaderkaas
  • 15 gram verse basilicum
  • staafmixer
  • zout
  • peper

Instructies

  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Paprika, ui en knoflookop laag vuur ca. 15 min. smoren.
  • Intussen fusilli koken volgens gebruiks aanwijzing.
  • Gorgonzola verkruimelen.
  • Met staafmixer paprikamengsel grof pureren en door en door verwarmen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Basilicum grof hakken en enkele blaadjes achtethouden voor garnering.
  • Fusilli mengen met gorgonzolasaus en basilicum.
  • Garneren met blaadjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met; Groene salade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch