Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 2 kipdrumsticks
- 100 gram rijst
- 150 gram doperwten
- 1 ui
- ½ rode paprika
- 1 tl sambal
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1½ el peterselie
- 50 cl kippenbouillon
- 3 tomaten
- olijfolie
- 1 zakje saffraan
- 4 kerstomaatjes
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Stamp in een vijzel de saffraandraadjes tot poeder en los deze dan op in een beetje water.
- Zet een hapjespan met 2 el. olijfolie op midden hoog vuur en bak de drumsticks rondom aan.
- Voeg wat zout en peper toe tijdens het braden.
- Voeg de paprika, ui, knoflook en de sambal toe. En bak deze tot de ui glazig en de paprika zacht is.
- Voeg de tomaten, de peterselie, de kurkuma en korianderpoeder toe.
- Voeg de rijst toe en laat deze even meebakken.
- Voeg 35 cl. bouillon toe.
- Voeg vervolgens de doperwten toe.
- Laat het geheel zachtjes koken totdat de rijst gaar is.
- Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
- Voeg als laatste de saffraan toe.
- Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of sambal toe.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de kerstomaatjes en de peterselie.