Galuska uit Zevenburgen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g gerookt spek
  • 2 deciliter zure room
  • 100 g parmezaanse geraspte kaas
  • water
  • zout
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 bosjes dille of 2 doosjes diepvriesdille

Instructies

  • De eieren en weinig zout in een schaal door de bloem roeren.
  • Zoveel water toevoegen dat er een veerkrachtig, maar niet te slap deeg ontstaat.
  • Hoeveel water er nodig is hangt af van de bloem.
  • Daarna de fijngesneden dille toevoegen en er even dooroeren.
  • Een half uur laten staan.
  • Water met zout aan de kook brengen.
  • Telkens een theelepeltje van het deeg in het kokend water laten glijden.
  • De lepel telkens in het water dompelen.
  • Als de galuska's naar boven komen drijven, dan nog even koken.
  • In een vergiet giten en laten uitlekken.
  • Intussen het spek in kleine bllokjes snijden en knappend bruin uitbakken.
  • Het spek uit het spekvet nemen.
  • En galuska terug in de pan doen, het spekvet erop gieten en doorroeren.
  • Ook de geraspte kaas erdoorroeren.
  • De bovenkant besproeien met zure room waarin paprikapoeder vermengd is.
  • Dan de spekblokjes er bovenop doen.
  • Warm serveren.
  • Eventueel met sla serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Hongarije