Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 dl bierbeslag
- 2 dl flensjesbeslag
- 800 g spinazie
- 1 stel kalfshersenen
- paneermeel
- 500 g schorseneren
Instructies
- Leg de hersenen 1 uur in water en laat ze uitwateren.
- Ververs het water enkele keren.
- Pocheer ze dan gedurende twee minuten in gezouten water.
- Haal de vliezen weg en sauteer ze even in wat boter.
- Snij het kapje van de tomaten, haal ze leeg en vul ze met de hersenen.
- Geef er paneermeel over en een klontje boter.
- Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 200 º C.
- Maak de schorseneren schoon.
- Snij ze in stukken van gelijke grootte (4 cm) en sauteer ze in wat boter gaar.
- Was de spinazie en kook deze tien minuten met aanhangend water.
- Laat ze goed uitlekken en hak ze fijn. sauteer vier dunne flensjes.
- Besmeer die met de goed droge spinazie.
- Rol ze op en snij ze in stukken van 4 cm.
- Doop die in het beslag.
- Bak ze op het laatste moment in een friteuse van 180 ºc