Garniture à la Beauvilliers

garnituur van Beauvilliers
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl bierbeslag
  • 2 dl flensjesbeslag
  • 800 g spinazie
  • 1 stel kalfshersenen
  • paneermeel
  • 500 g schorseneren

Instructies

  • Leg de hersenen 1 uur in water en laat ze uitwateren.
  • Ververs het water enkele keren.
  • Pocheer ze dan gedurende twee minuten in gezouten water.
  • Haal de vliezen weg en sauteer ze even in wat boter.
  • Snij het kapje van de tomaten, haal ze leeg en vul ze met de hersenen.
  • Geef er paneermeel over en een klontje boter.
  • Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 200 º C.
  • Maak de schorseneren schoon.
  • Snij ze in stukken van gelijke grootte (4 cm) en sauteer ze in wat boter gaar.
  • Was de spinazie en kook deze tien minuten met aanhangend water.
  • Laat ze goed uitlekken en hak ze fijn. sauteer vier dunne flensjes.
  • Besmeer die met de goed droge spinazie.
  • Rol ze op en snij ze in stukken van 4 cm.
  • Doop die in het beslag.
  • Bak ze op het laatste moment in een friteuse van 180 ºc

Notities / Tips / Wijnadvies

Sausadvies:

De braadjus.

Serveren bij:

Grote stukken vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk