Gebakken eihartjes
AllerHande april 2000
Ingrediënten
- 4 sneetjes wit-casinobrood
- 1½ eetlepel boter of margarine
- 4 eieren
- ½ zakje friséesla gemengd
- zout
- versgemalen peper
- ½ bakje tuinkers
Instructies
- Met steker hartjes uit brood steken.
- Steker in koekenpan zetten en klontje boter hierin verhitten.
- Ei erin breken en op laag vuur in 5 à 8 minuten gaar bakken.
- Eihartje uit pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.
- Rest van eieren op zelfde wijze bakken.
- Intussen broodhartjes roosteren.
- Sla over vier borden verdelen.
- Broodhartjes op sla leggen, eihartjes erover verdelen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Tuinkers erboven fijnknippen.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.