Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus
AllerHande mei 2001
Ingrediënten
Instructies
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Olijven in ringetjes snijden.
- Knoflook pellen en snipperen.
- Ansjovisfilets heel fijn snijden.
- Blaadjes van takjes tijm rissen.
- Peterselie fijnhakken.
- Kalfsoesters bestrooien met peper.
- In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren.
- Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout.
- Warm houden onder aluminiumfolie. In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
- Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog ca. 1 minuut zachtjes bakken.
- Olijven-tomatensaus over kalfsoesters scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.