Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus

AllerHande mei 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Ansjovis filets
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 2 kalfsoesters à ca. 120 g
  • peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout

Instructies

  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Olijven in ringetjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Ansjovisfilets heel fijn snijden.
  • Blaadjes van takjes tijm rissen.
  • Peterselie fijnhakken.
  • Kalfsoesters bestrooien met peper.
  • In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren.
  • Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout.
  • Warm houden onder aluminiumfolie. In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog ca. 1 minuut zachtjes bakken.
  • Olijven-tomatensaus over kalfsoesters scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Mediterraan