Gebakken lamskoteletten met limoenknoflooksaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 deciliter Calvé partysaus knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook geknipt
  • 8 lamskoteletten
  • peper
  • zout
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 1 ui in partjes
  • 250 g kastanjechampignons in vieren

Instructies

  • Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de helft van de groene schil er dun af.
  • Pers 1½ eetlepel van het sap eruit.
  • Roer de rasp met het sap en de bieslook door de knoflooksaus.
  • Verhit de boter met de olie en bak de met peper en zout bestrooide koteletten aan beide kanten bruin en in ca 5 minuten rosé.
  • Hou ze warm in aluminiumfolie.
  • Bak de ui en de cahmpignons al omscheppend in ca 7 minuten bruin en gaar.
  • Schep het champignonmengsel op de koteletjes.
  • Serveer met de saus.
  • Lekker met pesto aardappelpartjes en bonte slamix met caesardressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Andes peaks, Syrah, rood, Argentinië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees