Gebakken pollak met sinaasappel, asperges en spinazie

Gebakken pollak met sinaasappel, asperges en spinazie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pollakfilet per persoon
  • 1 kg Belgische witte asperges
  • 100 g boter in klontjes
  • 800 g verse spinazie
  • 4 grote aardappels
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • verse kruiden voor de afwerking
  • peper zout en nootmuskaat

Instructies

  • Schil de asperges en snijd ze in dunne, langwerpige plakjes.
  • Kook de aardappelen en pureer ze.
  • Ontdoe de spinazie van de nerven, was en versnijd fijn.
  • Bak de pollakfilet in de pan, ongeveer 3 à 4 min langs beide kanten.
  • Stoof de spinazie gedurende 1 minuut in wat olijfolie.
  • Meng de spinazie met de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Stoof de asperges rauw aan in wat boter en parfumeer met de geraspte sinaasappelschil, breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het sinaasappelsap inkoken tot de helft, werk op met kleine klontjes boter.
  • Kruid de saus naar eigen smaak.
  • Schik de puree met de spinazie in een cilinder, leg daarbovenop de asperges en de pollak.
  • Werk af met de saus en wat groene kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------