Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g pollakfilet per persoon
- 1 kg Belgische witte asperges
- 100 g boter in klontjes
- 800 g verse spinazie
- 4 grote aardappels
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- sap van 1 sinaasappel
- verse kruiden voor de afwerking
- peper zout en nootmuskaat
Instructies
- Schil de asperges en snijd ze in dunne, langwerpige plakjes.
- Kook de aardappelen en pureer ze.
- Ontdoe de spinazie van de nerven, was en versnijd fijn.
- Bak de pollakfilet in de pan, ongeveer 3 à 4 min langs beide kanten.
- Stoof de spinazie gedurende 1 minuut in wat olijfolie.
- Meng de spinazie met de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Stoof de asperges rauw aan in wat boter en parfumeer met de geraspte sinaasappelschil, breng op smaak met peper en zout.
- Laat het sinaasappelsap inkoken tot de helft, werk op met kleine klontjes boter.
- Kruid de saus naar eigen smaak.
- Schik de puree met de spinazie in een cilinder, leg daarbovenop de asperges en de pollak.
- Werk af met de saus en wat groene kruiden.