Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 lamsribstukken bij voorkeur met elk 6 koteletjes
  • 2 meiknolletjes melk
  • 1 takje tijm
  • 250 gram sjalotjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas
  • 2 dl lamsjus
  • olijfolie
  • peper zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Braad de lamsribstukken in hete olie rondom aan, bestrooi ze met peper en zout en braad het vlees in de oven rosé.
  • Laat het vlees daarna, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten.
  • Snijd de meiknolletjes in plakjes van ± 3 mm dikte, steek hier met een uitsteekrondje rondjes van 3 cm doorsnee uit
  • en kook de plakjes in wat melk met de tijm beetgaar.
  • Pel de sjalotjes, snijd ze in kleine plakjes en kook die in wat melk met de kruidnagels en de knoflook gaar.
  • Laat de sjalottencompote op keukenpapier wat uitlekken en verdeel het over het midden van 4 ovenvaste borden.
  • Leg de meiknolplakjes hier dakpansgewijs op, bestrooi ze met wat kaas en laat de kaas in de oven snel gratineren.
  • Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden.
  • Schenk de hete lamsjus rond het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland