Gefrituurde camembert met knolselderij en cranberrysaus
Equipment
Ingrediënten
- 1 ronde camembert
- 3 eetlepels bloem
- zout
- versgemalen peper
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 200 g cranberry's
- 75 g suiker
- stukje gemberwortel van circa 3 cm
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 knolselderij van circa 600 g
- olie om te frituren
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepel honing of gembersiroop
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten.
- Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar.
- Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord en schep het paneermeel in een derde bord.
- Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
- Herhaal het ei- en paneermeellaagje en leg de punten tot gebruik in de koelkast.
- Doe de cranberry's met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een steelpan met een dikke bodem en laat koken tot de cranberry's openspringen.
- Laat af en toe roerend afkoelen.
- Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik, schil ze en snijd ze in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang.
- Blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met wat zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
- Verhit de frituurolie in een (frituur)pan.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten.
- Schep er de honing, de sojasaus en het citroensap door en breng op smaak met wat zout en peper.
- Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Warm de cranberrysaus door op het vuur of in de magnetron.
- Serveer de kaaspunten met de saus en de knolselderijfrieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Info: Er zijn ook kant en klare punten gepaneerde bak-camembert te koop.
Wijnadvies: Goed gekoelde Sancerre of een Elzasser Pinot Gris. Ook een Chardonnay (7-9°C).