Geglaceerde nougatine op frambozencoulis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr verse room
  • 5 eiwitten
  • 275 gr griessuiker
  • 125 gr gekonfijt fruit gehakt
  • dl kirsch
  • 120 gr geschaafde amandelen
  • een beetje arachideolie

Voor de frambozencoulis:

  • 600 gr frambozen
  • 150 gr poedersuiker

Instructies

  • Laat het gehakte geconfijte fruit in de kirsch maceren.
  • Los 125 gr suiker in 2 soeplepels water op.
  • Breng dit aan de kook en laat zachtjes verder koken tot de massa amberkleurig wordt.
  • Voeg er dan de geschaafde amandelen aan toe en meng goed.
  • Giet de massa in een geoliede kom, laat afkoelen en mix de gestolde massa tot grove stukjes.
  • Klop de room tot ¾ van de normale slagroomdikte.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw terwijl u er geleidelijk de resterende griessuiker,150 gr
  • bijvoegt.
  • Spatel er de grofgehakte stukjes praline en het geconfijte fruit onder en voeg er dan de opgeklopte slagroom aan toe.
  • Leg ofwel 10 ringen, 7 cm diameter en 3 cm diep op een ovenplaat met een ingeolied stuk papier ofwel gebruik een ingeoliede cakevorm ,inh. 1½ liter om die met het bekomen mengsel te vullen.
  • Zet alles 7 uur in de diepvrieskast.
  • Maak voor de frambozencoulis de frambozen in een keukenmachine fijn.
  • Zeef de puree en voeg er de poedersuiker bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België