Gegratineerde asperges 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg witte asperges
  • zout
  • 2 oude witte boterhammen verkruimeld
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 3 zakjes aardappelpuree naturel pak à 10 zakjes
  • 250 g boerenachterham

Instructies

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd of breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) er van af.
  • Kook de asperges afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
  • Giet ze af en leg ze in een ovenschaal.
  • Meng het broodkruim met de kaas en de peterselie en verdeel het over de asperges.
  • Laat de asperges in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 7 minuten gratineren.
  • Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol de ham tot roosjes en leg ze bij de asperges in de schaal.
  • Serveer met de puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel