Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels à 140 gr.
- 4 plakken rauwe ham
- 160 gram Emmentaler geraspt
- 40 gram boter
- 1 el olijfolie
- 5 cl cognac
- 10 cl kalfsfond
- 10 cl crème fraîche
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°c
- Zout en peper de schnitzels.
- Bak in een koekenpan de schnitzels aan beide kanten aan in een klont boter en een eetlepel olie.
- Leg de schnitzels in een ovenschaal.
- Deglaseer de pan met de cognac.
- Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
- Voeg de crème fraîche en de kalfsfond toe.
- Meng goed met behulp van een vork.
- Zet het vuur laag en laat een minuut of 7 inkoken.
- Verdeel de saus over de schnitzels.
- Leg op elke schnitzel een plak rauwe ham.
- Bestrooi de schnitzels met de geraspte kaas.
- Leg er wat klontjes boter op en zet in de oven om de kaas te laten smelten.
- Verdeel over de oven en serveer er b.v. haricots-verts en een gekookt aardappeltje bij.