Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 witlof schoongemaakte en fijngesneden kropjes waarvan 18 grote bladeren apart zijn gelegd.
- 1 kleine rode ui gesnipperde
- 1 kleine prei fijngesneden
- 75 g blauwe kaas
- 15 g paneermeel
- 1 handvol peterselie fijngesneden
- 1 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de witloofbladeren over.
- Verhit langzaam de olijfolie en braad er op een laag pitje 3 tot 5 minuten de plakjes prei en witloof in aan, tot ze gaar zijn.
- Voeg het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
- Tot zover kan deze vulling vooral klaargemaakt worden.
- Haal van het vuur en strooi er de verkruimelde blauwe kaas toe.
- Meng goed.
- Schep een lepel van dit mengsel op elk witloofblad.
- Rooster 2 tot 3 minuten in de oven.
- Dien meteen op.