Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 21/2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 4 hamlapjes á 100 gr
  • 1 rode peper
  • ½ eetlepel oosterse roerbakolie Royal Mail
  • 280 gram taugé
  • 3 bosuitjes

Instructies

  • Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
  • Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing,
  • de oestersaus, de olie en wat peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en marineer het vlees minstens 30 minuten in dit mengsel.
  • Maak intussen het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in ringetjes.
  • Was de taugé en snipper de bosuitjes.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het onder de hete grill in ± 20 minuten bruin en gaar worden; keer het vlees tussentijds eenmaal.
  • Verhit 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de roerbakolie in een ruime pan of wok en bak de peper met de bosuitjes al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de taugé toe en bak die 2 minuten mee.
  • Serveer de groenten bij het vlees.
  • Lekker met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees