Gegrilde kalfsentrecôte met citroenboter
AllerHande mei 2001
Ingrediënten
- 25 g boter
- ½ citroen
- zout
- 1 zakje verse krieltjes in de schil 500 g
- 100 g doperwten diepvries (pak à 350 g)
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 takjes dille
- versgemalen zwarte peper
- 2 kalfsentrecôtes
Instructies
- Met vork boter luchtig kloppen.
- Citroen goed schoonboenen en 1½ theelepel schil eraf raspen.
- ½ theelepel citroenrasp met snufje zout door boter mengen.
- Boter in plasticfolie wikkelen en tot bolletje vormen.
- Boter in koelkast laten opstijven.
- Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken.
- Intussen in pan met kokend water en zout doperwten in 3 à 4 minuten beetgaar koken.
- Doperwten afgieten. Krieltjes afgieten en halveren.
- Citroen uitpersen en 1½ eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en rest van citroenrasp door warme krieltjes scheppen.
- Dille fijnhakken en met doperwten voorzichtig door krieltjes scheppen.
- Salade op smaak brengen met zout en peper.
- Grillpan (of grillplaat) voorverwarmen en bestrijken met rest van olie.
- Entrecôtes bestrooien met peper.
- Zodra damp van olie afkomt entrecotes op grill leggen en afhankelijk van gewenste gaarheid in 4 à 8 minuten grillen, halverwege keren.
- Entrecôtes op twee borden leggen.
- Citroenboter in plakjes snijden en op entrecôtes leggen.
- Aardappel-dillesalade ernaast scheppen.