Gegrilde kalfsentrecôte met citroenboter

AllerHande mei 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • ½ citroen
  • zout
  • 1 zakje verse krieltjes in de schil 500 g
  • 100 g doperwten diepvries (pak à 350 g)
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 takjes dille
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 kalfsentrecôtes

Instructies

  • Met vork boter luchtig kloppen.
  • Citroen goed schoonboenen en 1½ theelepel schil eraf raspen.
  • ½ theelepel citroenrasp met snufje zout door boter mengen.
  • Boter in plasticfolie wikkelen en tot bolletje vormen.
  • Boter in koelkast laten opstijven.
  • Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen in pan met kokend water en zout doperwten in 3 à 4 minuten beetgaar koken.
  • Doperwten afgieten. Krieltjes afgieten en halveren.
  • Citroen uitpersen en 1½ eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en rest van citroenrasp door warme krieltjes scheppen.
  • Dille fijnhakken en met doperwten voorzichtig door krieltjes scheppen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper.
  • Grillpan (of grillplaat) voorverwarmen en bestrijken met rest van olie.
  • Entrecôtes bestrooien met peper.
  • Zodra damp van olie afkomt entrecotes op grill leggen en afhankelijk van gewenste gaarheid in 4 à 8 minuten grillen, halverwege keren.
  • Entrecôtes op twee borden leggen.
  • Citroenboter in plakjes snijden en op entrecôtes leggen.
  • Aardappel-dillesalade ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland