Gegrilde sinaasappels met karamel-muntboter

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sinaasappels
  • 90 gram suiker
  • 60 ml room kan met low fat room
  • 45 gram boter in stukjes
  • 2 theelepels sinaasappelschil geraspte
  • 2 eetlepels munt fijn gehakte verse
  • Garnering:
  • room of mascarpone
  • nootmuskaat

Instructies

  • Sinaasappels schillen en het vlies er rondom afsnijden net diep genoeg om het wit te verwijderen.
  • Snijd de sinaasappels vervolgens in dunne plakjes.
  • Verwarm de suiker en 3 eetlepels waterop laag vuur zonder het water te laten koken, tot de suiker is opgelost. Niet roeren eventueel schudden.
  • Als de suiker is opgelost vuur hoog en koken tot het karamel (bruin) is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe.

PAS OP KAN SPATTEN en is ZEER HEET.

  • Het mengsel wordt klonterig, zet terug op het vuur en roer tot de karamel is opgelost.
  • Voeg al roerend de klontjes boter, sinaasappel rasp en de munt toe. In een kommetje doen en afgedekt in de koelkast bewaren (2 dagen houdbaar)

Serveren:

  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de schijfjes sinaasappel iets overlappend in een ondiepe gratin of taartvorm en besmeer de schijfjes met de karamel/munt boter.
  • Grill tot de boter is gesmolten en de sinaasappels heet zijn.
  • Geef er room of losgeklopte ( eventueel met wat Cointreau) mascarpone bij en een snuifje nootmuskaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht