Gegrilde sinaasappels met karamel-muntboter
Ingrediënten
- 6 sinaasappels
- 90 gram suiker
- 60 ml room kan met low fat room
- 45 gram boter in stukjes
- 2 theelepels sinaasappelschil geraspte
- 2 eetlepels munt fijn gehakte verse
- Garnering:
- room of mascarpone
- nootmuskaat
Instructies
- Sinaasappels schillen en het vlies er rondom afsnijden net diep genoeg om het wit te verwijderen.
- Snijd de sinaasappels vervolgens in dunne plakjes.
- Verwarm de suiker en 3 eetlepels waterop laag vuur zonder het water te laten koken, tot de suiker is opgelost. Niet roeren eventueel schudden.
- Als de suiker is opgelost vuur hoog en koken tot het karamel (bruin) is.
- Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe.
PAS OP KAN SPATTEN en is ZEER HEET.
- Het mengsel wordt klonterig, zet terug op het vuur en roer tot de karamel is opgelost.
- Voeg al roerend de klontjes boter, sinaasappel rasp en de munt toe. In een kommetje doen en afgedekt in de koelkast bewaren (2 dagen houdbaar)
Serveren:
- Verwarm de grill voor.
- Leg de schijfjes sinaasappel iets overlappend in een ondiepe gratin of taartvorm en besmeer de schijfjes met de karamel/munt boter.
- Grill tot de boter is gesmolten en de sinaasappels heet zijn.
- Geef er room of losgeklopte ( eventueel met wat Cointreau) mascarpone bij en een snuifje nootmuskaat.